Hoofpodium Zaterdag

Let op tijdschema kan nog gewijzigd worden.
Band Showtime
 Big Band Kampen 11:00 uur
 Spix Macaw 12:05 uur
 Jeangu Macrooy 13:15 uur
 Darlyn 14:30 uur
 Scrum 15:45 uur
 The Cool Quest 17:15 uur
 Roots Rising 18:30 uur
 Projekt Rakija 20:00 uur
 Mooi Wark 21:30 uur
 Plork en de aannemers 23:00 uur

Bigband Kampen

Bigband kampen, opgericht in 1980, draait al vele jaren volop mee in de Overijsselse jazz-scene. De band wordt geleid door saxofonist en dirigent Ton Nieuwkamp die zelf  onder meer werkzaam is bij Quintus in Kampen. Jarenlang was Hein-Jan van Vilsteren, trombonist en arrangeur, muzikaal leider van Bigband Kampen. Regelmatig treedt de Bigband op in de regio Kampen bij festivals, feesten of eigen producties. Hoewel de band een traditionele bigband bezetting heeft is de gespeelde muziek vaak verre van traditioneel. Op de lessenaar staan latin, jazz-rock en funk gebroederlijk naast swing en mainstream composities. 

Spix Macaw
Spix Macaw bestaat uit Robert Dehue (gitaar, zang), Han van’t Land (zang, multi-instrumentalist) en Vincent Kuyvenhoven (drums, elektrische gitaar). Droom weg bij sferische luisterliedjes die worden verpakt in een kleurrijke mix van vele instrumenten en verschillende stijlen waarbij folk de basis vormt.Jeangy Macrooy
Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In april 2016 kwam Jeangu's debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met zijn eerste single 'Gold' mocht hij gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In 2016 speelde Jeangu uiteindelijk 120 shows in 12 maanden; een gouden jaar dat werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’. Jeangu's door Perquisite geproduceerde debuut album 'High On You' kwam uit op 14 april. 
1490191474jeangu


Darlyn

Rauw, vrij en rootsy, maar met een elegant randje: dat is Darlyn in een notendop. Darlyn is een opkomende zeskoppige band uit Amsterdam.
www.darlynmusic.com
Foto 1 1


Scrum
Deze “power Folk” band is geen onbekende op het Full Color Festival. De zes gedreven muzikanten gaan, samen met het publiek, elk optreden tot

het uiterste om ervoor te zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat. Deze band neemt je mee je naar de ierse pubs en de schotse hooglanden.
www.scrummusic.com/


foto scrum

The Cool Quest
The Cool Quest is een Zwolse funky Hiphop band met soul en Jazz invloeden. Met het debuut album “Funkin’Badass” is de band bij Radio 6 bekroond tot Soul&Jazz Talent.  Tevens is The Cool Quest in 2015 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en wonnen ze de Radio 6 Award voor beste Groep.  Hun live optredens zijn een energieke combinatie van funk, rap en hiphop en is er aanstekelijk en slim in elkaar gezette muziek.
28 okt the cool quest pieter kleinhout 500

www.thecoolquest.com/

Roots Rising

Roots Rising is de nieuwe reggaesensatie uit het oosten! Deze 11-koppige band maakt een mix van Reggae, Hip Hop, Balkan en Ska. Met driestemmige vocale partijen, rake raps en bombastische blazers vertellen ze het verhaal over “peace, love, unity and having fun!”. Verwacht een energieke show met een goed gevoede mix van Bob Marley, Manu Chao & The Roots. Skank mee met de revolutie die Roots Rising heet!

PERSFOTO

www.facebook.com/RootsRising1/

Projekt Rakija

Projekt Rakija combineert Balkan muziek met een energieke mix van dansbare beats, exorbitante blazers en schreeuwende rock gitaar. De band staat bekend voor zijn energieke live show en unieke sound waarbij rock, elektro, reggae en hiphop worden gemengd met Balkan. Deze rauwe cross-over bende laat je de hele avond stuiteren en brengt je naar ongekende hoogtes

projekt rakija
Mooi Wark
Mooi Wark is de boeren rock-‘n-roll band uit het noorden en hebben vooral vrolijke nummers op hun repertoire staan. Mooi Wark heeft de afgelopen 25 jaar veel nummer geschreven en zijn o.a. bekend van ‘idioot’, ‘Bokkie of een Geittie’, ‘In de Blote Kont’ en ‘O Yvon’.

Mooi Wark 2.jpg 333

www.mooiwark.nl

Plork en de Aannemers
Ik weet niet of u wel eens een aannemer met verstand van muziek heeft gezien, wij in ieder geval niet. Daarom ontbreekt het Plork en de aannemers totaal aan muzikale richting, visie en andere dingen. Voeg daar een halfblinde en altijd stomdronken styliste aan toe en wat je overhoudt is een muzikale freakshow. Van Abba tot System of a Down en van Andre van Duin tot Kaiser Chiefs, voor Plork en de Aannemers is er geen vreemde eend in de bijt en niets is te gek.www.plorkendeaannemers.nl


Festivalpartners

  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors

Sociale Media

Twitter & Facebook:
twitterfacebook

Like ook de pagina van 't Ukien:
facebook